Tårta fuck you!

I måndagskväll beställdes en tårta i all hast, som skulle vara klar morgonen därpå. Två timmar senare hämtades denna skapelse, efter önskemål av kunden. Tårtan innehöll ananas, banan och glasscreme. Den täcktes sedan med sockerpasta och dekorationerna är av marsipan.



Traktortårta

En traktortårta till en liten kille som fyllde 2 år
  

Den innehöll banan, persika, hallon och glasscreme. Den täcktes sedan med sockerpasta. Traktorn är gjord av marshmallows och marsipan.

Försvarets hudsalva

Länge leve försvarets hudsalva!


Den här tårtan består av rulltårtebottnar med chokladsmak och är fylld med banan, dumlefluff och riesenfluff. Den är täckt med marsipan och sockerpasta.

Födelsedagstårtor



Lena fyllde 60 år och ville ha tårta att bjuda de gäster som trotsade hennes önskan om att all uppvaktning skulle utebli. Det blev två olika tårtor med samma innehåll, en grön och en mörkrosa. Några mintpraliner fick även följa med till födelsedagsfirandet. 


Tårtorna var gluten- och laktosfria och bestod av chokladbottnar. De fylldes med hallon, persika och glasscreme. Locken är av marsipan som färgats med pastafärg och blommorna är ej ätbara. Lite florsocker fick piffa upp dem lite extra.
 





Selmas dopfika

På Selmas dopfkabord gick det mesta i rosa. Tanken var att skapa ett fikabord med prinsesstema, och det blev riktigt fint!



På bordet fanns cookie pops med smak av geléhallon som var både gluten- och laktosfria. De dekorerades med prinsesskronor och fjärilar i olika färger 


Det fanns cupcakes med smak av koladröm som spritsades med vit chokladfrosting


Det fanns även cupcakes med smak av citrus som även dessa var gluten- och laktosfria. De bestod av vaniljmuffins och är fyllda med lemon curd och spritsade med citrusmousse


Där fanns även macarons som är fyllda med creeme cheesefrosting


Och en massa cakeballs!


En del var av dem hade smak av oreokakor och doppades i vit choklad


Och dessa var gjorda av ballerina kladdkaka. De var väldigt populära!


De här små sötnosarna bestod av chocolate chip cookiedough och är täckta med vit choklad som färgats rosa


Fikabordet hade även en liten godishörna som var populär hos de yngre!


Hallonsoda och hallonsaft fanns för de som ville ha


Ett geléhjärta inslaget i celofan blev ett gullligt inslag i dukningen


På fikabordet fanns även tre olika tårtor och dessa kan du läsa mer om här
       





Selmas doptårtor

När Selma döptes skulle tårtorna matcha det övriga fikabordet som innefattade mycket rosa, lite pastellfärger och lite prinsesstema. Den första tårtan blev en tvåvåningstårta som gjordes på vaniljbottnar och fylldes med hallonmousse och nougatgrädde samt lite extra nougat. Den spacklades sedan med chokladsmörkräm och locken består av sockerpasta. Dekorationerna är gjorda i marsipan och sockerpasta.



Tårta nummer två var gluten- och laktosfri, och den bestod av bottnar med smak av citron och är fylld med kokosmousse samt lemon curdmousse. Denna spacklades med smörkräm och locket är av marsipan. Skorna är i plast, och de små söta fötterna runt tårtan är gjorda av marsipan.

 

Den tredje tårtan bestod av mjölkchokladbottnar och fyldles med jordgubbsmousse och passionsfruktsmousse. Passionsfrukt passar väldigt bra i tårtor! Den spacklades sedan med grädde och locket som bestod av sockerpasta fodrades därför med lite olja för att locket inte skulle "svettas". Dekorationerna är av sockerpasta, marsipan och sockerkulor.

 





Doptårtor grodor

Dessa två tårtor gjordes i helgen till en liten kille som skulle döpas. Tårtorna bestod av vaniljbottnar och fylldes med jordgubbsmousse, passionsfruktsmousse med lite inslag av citrus. De täcktes sedan med sockerpasta och dekorationerna är av marsipan. 

 

 


Doptårta!



Doptårta med Barbapappa tema!
Fylld med chokladgrädde & hallon,spacklad med chokladsmörkräm
Dekorationerna är gjorda i sugarpaste & marsipan

Hästtårta

Denna tårta gjordes till en hästtokig tjej som fyllde år.



Tårtan var gluten- och laktosfri och bestod av chokladbottnar med inslag av maräng, mintchokladfluff och päron. Den spacklades sedan med glasscreme och täcktes med sockerpasta. Dekorationerna är av marsipan.

Snickartårta!

Den här beställningen innefattade egentligen inga speciella önskemål, mer än att det skulle vara frukt i tårtan. Eftersom det var en snickare som beställt den så fick det bli temat denna gång. 



Tårtbottnarna fick smak av citron och den fylldes med lemon curd, glasscreme, banan och mörk choklad. Den 
spacklades sedan med smörkräm med smak av marshmallows. Locket samt alla dekorationer är gjorda av marsipan. 

 


Special beställd bröllopstårta

Rolig & annorlunda bröllopstårta!




Tårtorna är fyllda med nougatkräm,hallon & grädde & spacklad med en choklad smörkräm. De är täckta & dekorerade med marsipan, samt användes sidenband & röda rosor (ej ätbara)

 


Hello Kitty tårta

En söt Hello Kitty tårta till en söt tjej som fyllde år



Tårtan är fylld med banan & hallon, spacklad med choklad smörkräm & täckt med sugarpaste. Tårtan är dekorerad med sugarpaste & marsipan


RSS 2.0