Nötallergiker?

Är du allergisk mot marsipan och less på gräddtårtor? Du vet väl om att vi kan fixa fina tårtor till dig med sockerpasta! Det ser precis ut som marsipan men innehåller varken mandel, gluten eller laktos. Bra va?


Bakelse täckt med sockerpasta

Recept glasscreme

Ett himla gott alternativ att ha i tårtor och cupcakes är glasscreme! Det går faktiskt bra att spackla med det också. Sen är det väldigt enkelt att göra! Du tar bara lika mycket grädde och vaniljkräm. Om du inte vill göra egen vaniljkräm går det bra att använda marsansås. Så här gör vi:

3 dl vispad grädde
3 dl vaniljsås

Blanda ihop och fyll. Mums!


Bakelse gris

Dessa grisbakelser gjordes efter önskemål till en familj som ville ha lite vardagslyx mitt i veckan.

 

Bakelsen består av chokladbotten, glasscreme, banan och hallonmousse. All dekoration är gjord i marsipan.

Glasscreme är både enkelt och väldigt gott att fylla tårtor och bakelser med. Vill du veta hur man gör kan du kika in i våra recept!

Hallon- och persikotårta med vit chokladkräm

En bekant ville ha med sig en tårta till sina arbetskamrater, så den här får slå följe med henne till jobbet imorgon.



Tårtan består av chokladbottnar, persika, hallonpuré samt vit choklad- och vaniljkräm. Locket är av marsipan som vi färgat med pastafärg och blommorna består av sugarpaste.



Gillar ni de skimrande rosorna? Muntra upp någon med en tårta du med!

Hello kitty!

Den här tårtan gjordes till en flicka som fyllde 7 år. Mamman gav oss fria händer, och eftersom hello kitty verkar vara en populär liten figur just nu fick hon pryda denna. Gissa om hon blev nöjd!



Enligt beställningen skulle tårtan vara både gluten- och laktosfri. Den bestod av hallon, jordgubbar och julskumsfluff. Locket är av marsipan med smak av jordgubbar.

RSS 2.0