Städtårta

Två tårtor gjordes till en städerska som fyllde 50. Tårtorna innehöll vaniljbottnar, hallonmousse och dumlefluff. De är sedan täckta med marsipan och grädde, enligt önskemål.
 
En skurhink, ett par diskhandskar och en rulle toapapper fick pryda den röda tårtan.
  

På den blåa tårtan sitter en städerska och skurar. Bredvid sig har hon en dammsugare och en skurmopp.



Pensions - och födelsedagstårta!



Tårtan är fylld med jordgubbar,banan & vaniljgrädde.
Tårtan är täckt med marsipan & dekorationerna är gjorda i sugarpaste & marsipan!


Kocktårta

En tårta med kocktema gjordes färdigt idag. Tårtan består av vaniljbottnar, hallonmousse, nougatgrädde och lite extra nougatbitar. Den är spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna består av marsipan och sugarpaste.



1-års tårta!

Den här söta tårtan gjordes till en pojke som skulle ha 1-års kalas.
Tårtan är fylld med banan, jordgubbar & dumlefluff. Tårtan är täckt med sugarpaste & dekorationerna är gjorda i marsipan & sugarpaste.


Tårta Sötnos!

Den här tårtan gjordes igår och den innehöll en botten av rulltårta, hallon- och jordgubbsmousse och glasskräm. Den är sedan täckt och dekorerad med marsipan. Den här söta skapelsen hade jag själv tur att få smaka på, och den var ljuvlig! En sån här tårta är lämplig för 4-5 pers, varför inte överraska någon du tycker om med en sån här budskaptårta?
 
Den söta formen kommer från servir, en riktigt rolig bak- och köksbutik här i Luleå.


30-års tårtor

Till en 30-års fest beställdes tre tårtor där en skulle innehålla hallon och jordgubb och de andra två choklad.

Den svarta och gråa tårtan innehöll chokladbottnar, banan, mörk chokladfluff och de är spacklade med smörkräm. Den svarta tårtan är täckt med marsipan och den gråa med marshmallowfondant.

  

Den vita tårtan består av ljusa bottnar, hallon, jordgubbar och glasskräm. Den är även spacklad med glasskräm och täckt med sugarpaste.



Hälgetårta, tårtan är fylld  med banan, ha...

img_7481 (MMS)

Hälgetårta, tårtan är fylld  med banan, hallon & chokladkräm. Tårtan är täckt med sugarpaste & dekorerad med marsipan & sugarpaste


Biltårta!



Denna biltårta gjordes till en söt pojke som fyllde 1 år. Tårtan är fylld med chokladkräm,banan & hallon. Tårtan är täckt med marsipan & dekorationerna är gjorda i sugarpaste & marsipan. Vi fick ganska fria händer, tårtan skulle gärna vara blå med ett biltema, tårtan blev väldigt uppskattad av de små på kalaset fick vi höra efteråt, så roligt!

Tips på fyllningar till tårtan

Vet du inte vad du vill ha i din tårta? Här nedan hittar du lite olika förslag på vad vi tycker är gott!



Hallonmousse
Blåbärsmousse
Jordgubbsmousse
Björnbärsmousse                                                              
Passionsfruktsmousse
Päronmousse
Kokosmousse
Lemon curdmousse
Persikamousse
Mangomousse
Vaniljmousse
Ananasmousse

Vaniljkräm
Glasskräm (vaniljkräm och grädde)
Vit chokladkräm
Ljus chokladkräm
Mörk chokladkräm
Mintkräm
Nougatkräm
Creeme cheesekräm
Mandelkräm

Dumlefluff
Riesenfluff
Ahlgrens bilarfluff
Vit chokladfluff
Mörk chokladfluff
Ljus chokladfluff
After eightfluff
Marshmallowsfluff
Lakritsfluff
Nutellafluff
Dulce de lechefluff (kolasmak)

Smörkräm
Vit chokladsmörkräm
Chokladsmörkräm
Mörk chokladsmörkräm

Hallonsylt
Jordgubbssylt
Blåbärssylt
Äppelmos

Några förslag på tårtbottnar har du här:

Vanliga ljusa tårtbottnar
Vaniljbottnar
Citronbottnar
Chokladbottnar
 







Spidermantårta

Igår gjordes en spidermantårta efter önskemål. Önskemålet var även att smaken på tårtan skulle uppskattas av barn. Den består av vaniljbottnar och är fylld med ahlgrens bilarfluff och jordgubbsmousse. Det låter väl som en smak som borde gå hem hos barnen? Den är sedan täckt med marsipan och själva dekorationen är också av marsipan. Så den som känner för att hugga in på mannen, do it!

"Jag har fått jobb!" tårta

En tårta beställdes för att fira ett nytt jobb. På tårtan fick det gärna finnas en datamus och en väckarklocka. En hög med pengar sattes även dit för att piffa till det hela lite. Ett nytt jobb innebär ju att pengar rullar in:)



Tårtan bestod av  saftiga chokladbottnar och innehåller banan, persika och glasscreme. Eftersom tårtan skulle ätas samma kväll spacklades den med glasscreme. Jag är själv inte är så förtjust i smörkräm så jag inbillar mig att andra inte heller är det:) Locket består av marsipan som färgats vit med denna produkt. Riktigt vit blir den aldrig men en bra bit på vägen kommer man. Dekorationerna är gjorda av marsipan och sockerpasta och pengarna består givetvis av choklad:)

RSS 2.0